Şanlıurfa’da son günlerini yaşıyor: Sudan ucuz

Şanlıurfa'da isot fiyatlarında yüzde 70 oranında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 18 TL'yi bulan isotun fiyatı Hal de serin havanın etkisi ile 5 liraya kadar düştü

Şanlıurfa’da son günlerini yaşıyor: Sudan ucuz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentte yöre halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan ve kurutularak isot yapılan kırmızı biber, havaların serinlemesi ve yağmur ile birlikte fiyatı düştü

Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından çokça tüketilen ve en çok rağbet gören baharat olan isot, yaz ayları boyunca vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa’da vatandaşlar kırmız biberleri alıp evde isota dönüştürürken, havaların sıcak olması da önemli bir yer alıyor. Sıcak havalarda Şanlıurfa’da en çok satılan ürünler arasında yer alan kırmızı biberler, havaların serinlemesi üzerine pek alıcı bulamıyor. Soğuk havalarda kurumayan ve tadı da lezzetli olmayan kırmız biberler, ucuz fiyatla vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Havaların serinlemesi ardından tarla isot fiyatlarında yüzde 70 oranında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 15-18 TL'yi bulan isotun fiyatı 5-6 liraya kadar düştü.

Şanlıurfa’da son günlerini yaşıyor: Sudan ucuz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.